CZ gezondheidswinkel privacy statement - 2019

De CZ gezondheidswinkel wordt voor CZ verzorgd door Ixo-Group B.V. De CZ gezondheidswinkel verwerkt privacygevoelige gegevens, ook wel bekend als persoonsgegevens. Die gegevens hebben we nodig om je bestelling te kunnen verwerken en je zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Bij het verwerken en beveiligen van persoonsgegevens houden wij ons vanzelfsprekend aan de geldende privacy wet- en regelgeving. In deze privacyverklaring leggen wij je puntsgewijs uit welke gegevens we van jou gebruiken en waarom.

Veel gestelde vragen over privacy

Wie is verantwoordelijk voor mijn persoonsgegevens?
Dat zijn wij van Ixo-Group B.V. Deze privacyverklaring geldt voor alle persoonsgegevens die Ixo-Group B.V. voor de CZgezondheidswinkel.nl verwerkt.

Op wie is deze privacyverklaring van toepassing?
Deze privacyverklaring geldt voor de CZ gezondheidswinkel van Ixo-Group B.V., maar niet voor websites van derden die via links aan onze webwinkel zijn verbonden. Hoewel we onze samenwerkingspartners zorgvuldig uitkiezen, kunnen wij niet garanderen dat deze derde partijen op dezelfde manier met je persoonsgegevens omgaan. Daarom adviseren we je om ook altijd de privacyverklaringen op de websites van deze partijen te lezen.

Welke persoonsgegevens gebruikt de CZ gezondheidswinkel?

  • Naam, adres en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • Gegevens rondom betaling
  • Geslacht
  • IP-adres
  • Bestelgeschiedenis
  • Online surfgedrag (anoniem)

Waarom en hoe verzamelt de CZ gezondheidswinkel persoonsgegevens?
Wij verzamelen en verwerken de persoonsgegevens die wij verkrijgen via onze website, e-mail, ons contactformulier, een chat en telefonisch contact voor de volgende doeleinden:

Het zo goed mogelijk verwerken en afhandelen van je bestelling
Wij gebruiken je persoonsgegevens om de bestelling en de betaling goed en snel te kunnen verwerken. Ook hebben we je gegevens nodig om je bestelling naar het juiste adres te kunnen versturen en je achteraf de beste service te kunnen verlenen.

Het verbeteren van onze service en diensten
Om onze website, service en diensten beter af te stemmen op de wensen van onze klanten verzamelen wij (anonieme) gegevens over het bezoekersgedrag op onze website.

In de CZ gezondheidswinkel verzamelen wij geen gegevens die gebruikt worden voor commerciële doeleinden, passende aanbiedingen of mailingen. Raadpleeg voor meer informatie ons cookiebeleid.

Wie heeft toegang tot mijn persoonsgegevens?
Wij delen je gegevens alleen met derde partijen als dat écht nodig is voor een goede afhandeling van je bestelling. Andere partijen mogen je gegevens namelijk alleen gebruiken om een dienst te leveren namens een van onze webwinkels. Zo geven wij je adresgegevens door aan een van onze bezorgpartners, zodat je pakketje op het juiste adres afgeleverd kan worden. Of aan de leverancier als je product voor reparatie opgestuurd moet worden. Wij verkopen je persoonsgegevens nooit aan derden.

Wat doet de CZ gezondheidswinkel om mijn persoonsgegevens veilig te bewaren?
Wij gaan met veel zorg om met je gegevens en bewaken ze zoals je van ons mag verwachten. Dit doen we onder andere door:

  • Gebruik te maken van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) om de uitwisseling van informatie tussen jou en onze website af te schermen. Aan het slotje in de url-balk kun je zien dat we gebruik maken van een beveiligde verbinding;
  • Al je gegevens versleuteld op te slaan (encryptie);
  • Onze beveiliging zeer regelmatig te laten controleren door Thuiswinkel Waarborg.

Hoe lang worden mijn gegevens bewaard?
Wij bewaren je gegevens zo lang als nodig is om je bestelling(en) af te handelen. Ook de garantieperiode is hierin meegenomen. Daarna bewaren wij je gegevens nog maximaal 1 jaar om ze anoniem te gebruiken voor interne rapportages. Na deze periode halen we je gegevens uit onze databases, tenzij er een wettelijke plicht is om bepaalde gegevens langer te bewaren. Zo zijn we als bedrijf bijvoorbeeld wettelijk verplicht om facturen en betaal- en bestelgegevens 7 jaar te bewaren.

Wat zijn mijn rechten rondom privacy?
Jouw gegevens zijn én blijven je eigendom. Daarom geeft de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) je deze privacy-rechten:

  • Je hebt recht op inzage
    Je mag ons altijd vragen om de persoonsgegevens in te zien die wij van jou hebben opgeslagen.

  • Je hebt recht op rectificatie
    Blijkt dat je gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn? Dan kun je bij ons een verzoek indienen om je gegevens te laten aanpassen of aanvullen.

  • Je hebt recht op vergetelheid
    Wil je niet dat wij je gegevens bewaren? Dan kun je ons, in een aantal gevallen, vragen om je persoonsgegevens te wissen.

  • Je hebt recht op dataportabiliteit
    Het recht op dataportabilteit ofwel het recht om gegevens over te dragen betekent dat je ons altijd mag vragen om de digitaal opgeslagen gegevens die wij van jou hebben aan je te verstrekken. Dit geldt niet voor anonieme gegevens of gegevens die niet herleidbaar zijn. Natuurlijk kun je deze persoonsgegevens wel alleen opvragen als je kan bewijzen wie je bent.

  • Waar kan ik terecht voor vragen over privacy?
    Heb je nog vragen over ons privacybeleid? Of wil je je gegevens inzien, door ons laten corrigeren of verwijderen? Neem gerust contact met ons op. Zo bereik je ons:

    • Postadres:
      CZ Gezondheidswinkel
      Ixo-Group B.V.
      Postbus 799
      5400 AT Uden

    • E-mailadres:
      Service@CZgezondheidswinkel.nl

    • Telefoon:
      0413-24 68 00

    Een klacht indienen bij Autoriteit Persoonsgegevens
    Natuurlijk helpen wij je graag verder met al je vragen rondom privacy. Ben je toch niet tevreden over de manier waarop wij met je persoonsgegevens omgaan of heb je andere vragen over je rechten rondom privacy? Dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens (https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/)

    Autoriteit Persoonsgegevens
    Postbus 93374
    2509 AJ DEN HAAG